Klaus Iohannis a facut propunerile pentru 31 de posturi de ambasadori ai Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a ales ambasadorii pentru 31 de posturi de ambasadori ai Romaniei. In Rusia urmand sa fie trimis Cristian Istrate, specializat in tematici de securitate si controlul armamentelor.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Președintele Klaus Iohannis a făcut propunerile pentru 31 de posturi de ambasadori ai României, în Rusia urmând să fie trimis Cristian Istrate, specializat în tematici de securitate și controlul armamentelor, în Olanda – Lucian Fătu, specializat în spațiul european, în Ungaria – Gabriel Șopandă, care a fost până acum ambasador în Turcia, unde va pleca Ștefan Tinca, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Lista celor 31 de ambasadori care vor fi trimiși în noile posturi:

RUSIA: Cristian Istrate – Expert specializat în tematici de securitate, NATO, controlul armamentelor. Deține gradul diplomatic de ambasador (2019); este din 2013 reprezentantul permanent al României pe lângă organizațiile internaționale de la Viena. A fost ambasador la Oslo între 2006-2011 și director general al Departamentului Afaceri Strategice din cadrul Centralei MAE (2011-2013). Limbi străine: engleză, franceză, spaniolă. Născut în 1964.

OLANDA: Lucian Fătu – Expert specializat în spațiul european – relații bilaterale. Deține gradul diplomatic de Ministru plenipotențiar (2007). În prezent activează în cadrul Direcției Afaceri Instituționale și Relații Externe UE. A fost ambasador la Vilnius (2001-2004), ambasador la Helsinki (2006-2011) și ambasador la Atena (2013-2019). Limbi străine: engleză, franceză. Născut în 1959.”

Despre celelalte tari, gasiti pe g4media.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s