Csaba Borboly vrea ca purtarea mastii sa fie facultativa in clasele primare, in judetele care se afla in „scenariul verde”

Fotografie de Arthur Krijgsman pe Pexels.com

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Csaba Borboly, vrea ca masca sa fie facultativa pentru elevii din primara, in judetele care se afla in „scenariul verde”, argumentand ca masca dauneaza sanatatii copiiilor mici si ingreuneaza actul educational.

Informatii preluate de pe g4media.ro, mai multe detalii mai jos:

„Președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly (UDMR), vrea ca purtarea măștii să fie facultativă în clasele primare, în județele care sunt în „scenariul verde”, argumentând că masca dăunează sănătății copiilor mici și îngreunează actul educațional. Șeful CJ a solicitat convocarea comitetului pentru situații de urgență, luni, în care va propune adoptarea unui document, obținut de G4Media.ro, cu propunerea de modificare a ordinului miniștrilor Tătaru și Anisie.

„Pentru ziua de luni am propus convocarea Comitetului Județean pentru Coordonare si Conducere al Intervenției (CJCCI) Harghita, astfel încât să avem o decizie comună pentru susținerea propunerii de modificare a ordinului comun referitor la purtarea măștii în grădinițe și în clasele I-IV să fie facultativă în județele cu scenariu verde”, a anunțat sâmbătă Borboly Csaba.

Într-un mesaj postat pe Facebook, președintele Consiliului Județean Harghita spune că demersul vine după problemele semnalate de medici, părinți și învățători.

„Dorim ca purtarea măștii în județele unde este scenariu verde și în localitățile unde nu sunt probleme, pentru copiii mici, până la 11 ani, purtarea măștii să fie facultativă. Sunt foarte multe îmbolnăviri, foarte multe probleme semnalate de medici, părinți, învățători și educatori. (…) Chiar și OMS propune ca masca să fie obligatorie numai peste 12 ani”, susține șeful CJ Harghita.

El afirmă că există studii că masca poate dăuna sănătății copiilor mici.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s